Pojišťováci z České pojišťovny budou prodávat byty

Česká pojišťovna a realitní společnost M&M reality holding uzavřely dohodu o strategické spolupráci.

Česká pojišťovna a realitní společnost M&M reality holding uzavřely dohodu o strategické spolupráci. Zdroj: Euro Martin Pinkas

Bývalý volební manažer hnutí ANO Petr Morcinek zahajuje spolupráci s jednou z největších pojišťoven na trhu. Jeho realitní kancelář bude mít na pobočkách České pojišťovny svá kontaktní místa.

Česká pojišťovna a realitní společnost M&M reality holding uzavřeli dohodu o strategické spolupráci. V praxi to bude znamenat, že pobočky pojišťovny budou také zprostředkovávat obchody s nemovitostmi.

„V první etapě spolupráce vzniknou na zhruba čtyřiceti vybraných pobočkách České pojišťovny kontaktní místa realitní kanceláře M&M reality. To znamená, že vedoucí těchto poboček České pojišťovny budou zároveň i realitními makléři,“ řekl pro E15 majitel M&M reality Petr Morcinek.

V dohledné době mají kontaktní místa realitky vzniknout na většině poboček České pojišťovny. Možnost stát se makléři případně tipaři realitní kanceláře dostanou také další pojišťováci z okruhu příslušného kontaktního místa. Samotná Česká pojišťovna kontrakt zatím nekomentovala.

Spolupráce pojišťovny a realitní kanceláře se nemá omezit jen na Českou republiku. „V horizontu tří let plánujeme s Českou pojišťovnou jakožto partnerem otevřít první pobočky naší realitní kanceláře v několika zemích Evropské unie,“ dodal Morcinek.

Není to poprvé, co se ostravský podnikatel Petr Morcinek vydává na pomezí nemovitostí a finančních služeb. V rámci M&M reality holdingu již provozuje vlastní hypoteční a pojišťovací centrum. Prodeji finančních produktů se věnoval i před vstupem do M&M reality. Podle časopisu Reportér tak činil značně predátorským způsobem.

M&M reality holding patří mezi největší realitní kanceláře v Česku. Na rozdíl od velkých konkurentů jako je Re/Max nebo Century 21 nefunguje jako franšíza. Podnikatel Petr Morcinek ovládá firmu od roku 2016. Loni se dostal do povědomí veřejnosti též jako volební manažer strany ANO. Po volbách se Morcinek zase vrátil k byznysu.