PPF prodala projekt nejvyšších českých mrakodrapů na Chodově

opravdové mrakodrapy

opravdové mrakodrapy Zdroj: Vizualizace prague eye towers

Z  budov bude výhled na celou Prahu
Prague Eye Towers
Z  budov bude výhled na celou Prahu
Prague Eye Towers
Nedaleko se nachází například budova Archivu.
15
Fotogalerie
Pozemky na pražském Chodově zamýšlené pro výstavbu dvou výškových budov už nepatří skupině PPF. Developer se projektu zbavil kvůli neprůchodnosti přes úřady.

Skupina nejbohatšího Čecha Petra Kellnera završila odchod z velkých realitních projektů v Praze. Aktuálně prodala projekt Prague Eye v Praze 11. Uskutečnění obchodu pro E15.cz potvrdila bez dalších podrobností mluvčí PPF Zuzana Migdalová.

Dvě plánované kancelářské věže se měly stát nejvyššími budovami v tuzemsku. Kupce projektu Kellnerova skupina neodkryla. V případě administrativního projektu na Vítězném náměstí a pozemků v Trojmezí se však dohodla s Karlem Pražákem, bývalým manažerem PPF.

Prohlédněte si vizualizaci projektu Prague Eye:

Podle informací z trhu skupina velké projekty v metropoli opustila, protože je nedokázala protlačit přes úřady. “Když chce developer stavět mrakodrapy tam, kde to územní plán neumožňuje, je pochopitelné, že narazí,” uvedl Aleš Kulhánek, zastupitel a předseda komise pro strategické územní plánování Prahy 11.

Nově zveřejněný návrh Metropolitního plánu ovšem výstavbu na Chodově zahrnuje. Počítá tam však nejvýše se sedmadvaceti patrovými budovami. To je přibližně výška budovy City Tower na Pankráci.

Jak vypadá okolí místa, kde měly mrakodrapy stát?

Vyšší z plánovaných mrakodrapů na Chodově měl mít téměř 139 metrů. Druhá věž měla být o jedenáct metrů nižší. Návrh budov zhotovila architektonická kancelář CMC architects.

Opuštěním největších projektů se však PPF z pražských realit úplně nestahuje. Aktuálně například přestavuje secesní dům v Pařížské 22. Výsledkem rekonstrukce mají být nejen obchody pro nejmovitější zákazníky, ale i přepychové byty.