Převod majetku Cimexu za miliardy obstaraly falešné smlouvy, dokázali grafologové

Skupina Cimex provozuje mimo jiné hotely v Mariánských lázních.

Skupina Cimex provozuje mimo jiné hotely v Mariánských lázních. Zdroj: Cimex

Generální ředitel realitní skupiny Cimex Miroslav Kosnar.
Skupina Cimex koupila čtyřhvězdičkový hotel angelo v Praze na Andělu.
Nemovitosti vlastní Cimex rovněž v Praze na Pankráci.
Pražský hotel Pyramida
5
Fotogalerie

Grafologické posudky v kauze přesunu nemovitostí za miliardy korun z realitní skupiny Cimex ukázaly, že změna byla s největší pravděpodobností podvod. Podpisy pod smlouvami, kvůli kterým řada firem ze skupiny změnila v obchodním rejstříku majitele, byly podle analýzy expertů na písmo falešné.

Posudek grafologů je důležitý kvůli tomu, že bude důkazem u soudů. Roli u nich bude pravděpodobně hrát rovněž Viktor Chlup ze severních Čech. Ten se se svou firmou Philomena objevil jako nový majitel patnácti společností z Cimexu. Deníku E15 původně tvrdil, že je řádně koupil. Následně už věc nekomentoval.   

„Jde jen stěží uvěřit tomu, jak snadno lze dnes zneužít něčí identitu k různým právním úkonům a vůbec přitom nevzbudit pozornost úřadů. Je otázkou, zda by nemělo dojít ke změně příslušných právních předpisů, které by do budoucna bránily podobným podvodům i jiným snahám o krádež identity,“ řekl generální ředitel Cimexu Miroslav Kosnar.

Podobný pokus o krádež firmy odrazil nedávno rovněž turnovský výrobce svítidel Trevos. Po rok a půl dlouhé právní bitvě se vlastníkům společnosti podařilo u soudu dosáhnout toho, aby byli neznámí zahraniční nájezdníci vymazáni z obchodního rejstříku.