Quadrio v centru Prahy je zkolaudované, obchody otevřou za měsíc

Vizualizace multifunkčního komerčního centra Quadrio.

Vizualizace multifunkčního komerčního centra Quadrio. Zdroj: CPI Group

Multifunčkní budova Quadrio nad pražskou stanicí metra Národní třída je zkolaudovaná. Investice si vyžádala přes tři miliardy korun. Obchodní pasáž otevře 31. října, nájemníci kanceláří se do nich nastěhují po Novém roce, řekl ředitel developmentu investora CPI Property Group Igor Klajmon.

„Pro úplné dokončení centra zbývají již jen úpravy interiérů podle požadavků budoucích nájemců,“ poznamenal Klajmon. Podle něj jsou obchody pronajaté z 98 procent a z 19 luxusních bytů zbývá prodat dva.

Kanceláře plné do půl roku

„U kancelářské části jsou pronajata čtyři patra, u zbylých dvou pater jsme v pokročilé fázi jednání s případnými nájemci. Věříme, že do půl roku bude pronajato sto procent,“ řekl Klajmon. Jedno patro přitom obsadí sám investor, který sem přesune sídlo z pronajaté budovy na Václavském náměstí.

Multifunkční objekt má čtyři podzemní a osm nadzemních podlaží, která jsou propojena se stanicí metra a sousedním nákupním domem My Národní Tesco. Quadrio tvoří šest budov, pět věží kanceláří a samostatně stojící bytový dům. Součástí jsou kanceláře (16 400 metrů čtverečních), obchodní plochy (8500 metrů čtverečních), 19 luxusních bytů a 250 podzemních parkovacích míst.

Vítek jediným investorem

Jediným investorem projektu Quadrio je CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka, která koupila na začátku loňského roku za nezveřejněnou částku zbývající podíl v projektu Copa Centrum Národní od švýcarského podnikatele Sebastiana Pawlowského. Chystané centrum následně přejmenovala na Quadrio.

CPI Group se do administrativního a nákupního projektu zapojila již v létě 2011, kdy od Interco Holding odkoupila 50procentní podíl v developerské firmě Copa Centrum Národní, čímž se stala partnerem společnosti Pawlowski. Původní dohoda s odkupem zbývající části počítala až po dokončení výstavby.

Během stavby byla na dva roky uzavřena stanice metra B Národní třída. Dopravní podnik a město její rekonstrukce vyšla na 671 milionů korun. Stanice Národní se po rekonstrukci otevřela už letos na konci června.