Rakouská Raiffeisen ovládla pražský luxusní hotel Augustine

Hotel Augustine

Hotel Augustine Zdroj: hotel-operator.cz

Na pražském hotelovém trhu pokračuje výrazné přeskupování sil. Pětihvězdičkový hotel The Augustine na Malé Straně nyní za blíže neurčenou cenu plně ovládla rakouská realitní společnost Raiffeisen evolution. Investice do přestavby bývalého kláštera na luxusní ubytovací zařízení činila zhruba 1,7 miliardy korun.

„Rozhodli jsme se nyní převzít padesát procent akcií tohoto projektu od našeho partnera, firmy Waldeck Luxury, a svěřit hotel v následujících týdnech do rukou nového renomovaného provozovatele. Díky tomuto kroku zajistíme hotelu stabilitu a zabezpečíme zaměstnance,“ uvedl výkonný ředitel Raiffeisen evolution Gerald Beck.

Zpráva o brzkém uvedení nového provozovatele je důležitá. Hotel ho totiž postrádá už od loňského roku, kdy vypršela smlouva s řetězcem Rocco Forte.

Největším akcionářem Raiffeisen evolution je se 40 procenty Raiffeisen Central Bank. Po dvacetiprocentních podílech mají ve firmě také společnosti Raiffeisen Holding NÖ-Wien, stavební společnost Strabag a pojišťovna Uniqua.