Řekové koupili obchodní centrum v Jablonci

Jablonec, areál Rýnovka

Jablonec, areál Rýnovka

Z Řecka nepřichází jen zprávy o poryvech krize, ale občas také investiční kapitál. Řečtí investoři ze společnosti Bluehouse Capital nyní v Česku koupili od realitního fondu Czech and Slovak Property Fund obchodní centrum Rýnovka v Jablonci nad Nisou. Cenu transakce žádná ze stran nezveřejnila.

„Jedná se o významnou transakci na českém realitním trhu, která ukazuje chuť obchodovat s kvalitními nemovitostmi v regionech, nikoliv pouze v největších městech republiky,“ uvedl Dušan Šťastník z investičního oddělení poradenské firmy Jones Lang LaSalle, která při transakci zastupovala prodávajícího.

Rýnovka byla postavena v roce 2009. Celý objekt zhruba o 15 000 metrech čtverečních si pronajímá Interspar, který tamní obchody dál takzvaně podnajímá značkám Hervis Sport, KiK, dm drogerie, Deichman nebo Okay Electronics.

Bluehouse Capital do minulého roku podnikala hlavně v jihovýchodní Evropě. První vstup do střední Evropy učinila loni nákupem obchodního centra EuroCenter Hradec Králové a hypermarketu Interspar ve Znojmě.

Portfolio firmy zahrnuje podle posledních dostupných informací tři fondy a zhruba 29 projektů v hodnotě 780 milionů eur, tedy asi 20 miliard eur.