Směna dluhopisů Orca přinesla personální změny představenstva

Orco

Orco

Realitní skupina Orco Property Group oznámila další překračování klíčových úrovní investorů na hlasovacích právech ve společnosti v souvislosti probíhající směny dluhu.

Čtyři největší investoři ve společnosti Orco ovládají 27,23 procenta hlasovacích práv. Největšími podílníky na hlasovacích právech jsou nyní společnosti a fondy MTone (9,8 procenta hlasovacích práv), Maple Leaf Macro Volatility Master Fund (7 procenta), August Finance Fund (6,83 procenta) a Brennus Fund (3,6 procenta).

V souvislosti se změnou struktury akcionářů došlo v představenstvu Orco Properte Group k personálním změnám. Novými členy představenstva developerské společnosti se stali David Ummels zastupující Astin Capital Management a Benjamin Colas zastupující firmu MTone. Jde právě o dvě společnosti, bývalé držitele dluhopisů, kteří v rámci řešení dluhů firmy vyměnili obligace dceřiné firmy Orco Germany za akcie. Z představenstva naopak odešel Aleš Vobruba a firma zakladatele Orka Jeana-Françoise Otta. Ott zatím členem i šéfem představenstva zůstává.

Akcie společnosti dnes po otevření pražské burzy reagovaly posílením o 30 procent a obchodování s nimi muselo být pozastaveno. Odpoledne se vrátily na 84 korun za kus a denní přírůstek se snížil na 21 procent.

Vývoj ceny akcií společnosti Orco

Graf 28. 5. 2012.Graf 28. 5. 2012. | nosek.mn@gmail.com

Orco se dlouhodobě potýká s vysokým zadlužením. Pařížský soud firmě v roce 2010 schválil obchodní plán, který zahrnuje splacení dluhu společnosti do roku 2020. Minulý týden soud firmě odsouhlasil změnu obchodního plánu, která spočívá ve výměně dluhopisů v hodnotě 493 milionů eur na akcie a nové dluhopisy. Ke dni 9. květnu skupina Orco provedla konverzi zásadní části 84,5 procenta z celkem vydaných dluhopisů německé Orco Germany. Zbývajících 15,5 procenta může být nyní směněno za nové dluhopisy skupiny Orco v objemu 20 milionů eur.