Ukrajinci koupili obchodní areál Centro Ostrava

Nákupní park Centro Ostrava

Nákupní park Centro Ostrava Zdroj: Centro Ostrava

Nákupní park Centro Ostrava
Nákupní park Centro Ostrava
Nákupní park Centro Ostrava
Nákupní park Centro Ostrava
5
Fotogalerie

Realitní fond Focus Estate Fund koupil menší nákupní park Centro Ostrava. Obchodní areál funguje v ostravské části Třebovice od roku 2011 a momentálně je plně pronajatý, jeho dosavadním vlastníkem byl Emerging Europe Properties Fund z ostrova Jersey. Fond Focus Estate Fund, který je registrovaný na Kypru, ovládají ukrajinští byznysmeni.

 

Investice v Ostravě je pro Focus Estate Fund již druhou transakcí ve střední a východní Evropě, první byla akvizice polského nákupního centra letos v červnu. „V příštích dvou letech plánujeme rozšíření našich aktiv až do výše 50 milionů eur," citoval partnera fondu Maxima Školnicka server Eurobuildcee.com. Cenu za akvizici Školnick nezveřejnil.

Centro Ostrava sousedí v Třebovicích s hypermarketem Tesco, má 7700 metrů čtverečních prodejních ploch a zároveň disponuje územním rozhodnutím na dalších tři tisíce metrů čtverečních, o které se může rozšířit. Podle informací z jeho webu má osm nájemců. Jsou to Kasa, JYSK, Jitona, Breno, Super ZOO, Rossmann, Okay a Mountfield.

Focus Estate Fund se zaměřuje na středně velké maloobchodní nemovitosti ve střední a východní Evropě. Vede ho tým ukrajinských expertů, v jehož čele stojí řídící partner Andriy Kozin. Ten je akcionářem polské realitní firmy Kleba Invest a partnerem kyjevské skupiny Foxtrot skupiny.