Úpadek ECM by se měl řešit konkurzem, navrhl insolvenční správce

ECM Real Estate Investments

ECM Real Estate Investments Zdroj: ctk

Insolvenční správce developerské společnosti ECM navrhuje úpadek firmy řešit konkurzem. Vyplývá to z dnes zveřejněných dokumentů v insolvenčním rejstříku. Samotná ECM naopak prosazuje reorganizaci společnosti.

ECM, která je známá hlavně výstavbou výškových budov v Praze na Pankráci, je od května v úpadku. Akcie firmy dnes v reakci na návrh insolvenčního správce klesly o více než osm procent na necelých 29 korun, což je jejich nejnižší hodnota od květnového úpadku firmy.

ECM navrhuje nezajištěným věřitelům splatit celkově až 48 procent závazků prostřednictvím reorganizace firmy. Předpokladem je výstavba pěti realitních projektů.

Kromě možnosti záchrany firmy prostřednictvím reorganizace spojené s novou výstavbou předložila ECM věřitelům ještě další tři varianty cesty ze zadlužení. Jde o reorganizaci firmy spojenou s její řízenou likvidací, řízenou likvidaci nevylučující oživení ECM a konkurz.

Věřitelé ECM přihlásili pohledávky v celkové výši 9,44 miliardy korun. Insolvenční správce ECM Ivo Hala uznal platnost jen necelých dvou miliard z těchto závazků. Většinu z dluhů ECM tvoří závazky z vydaných dluhopisů.