Věřitelé zavřeného hoteliéra Ďurička nedostali skoro nic

Bohumír Ďuričko

Bohumír Ďuričko Zdroj: ctk

Věřitelé společnosti Hotel Axa Bohumíra Ďurička dostali zpět jen zlomek toho, co jim dlužila. Přihlásili pohledávky za šestasedmdesát milionů, dostali sotva půl milionu.

Městský soud v Praze po šesti letech zrušil konkurz s firmou podnikatele Bohumíra Ďurička. Vlastnictví jeho firmy Hotel Axa totiž zdaleka nestačí na uspokojení všech věřitelů. Ďuričko si v současnosti odpykává 12,5 roku vězení za vraždu Václava Kočky mladšího.

„Majetek dlužníka je k uspokojení věřitelů zcela nedostačující,“ odůvodnil zrušení konkurzu soud. Ďuričko se společností Hotel Axa provozoval v ulici Na Poříčí v centru Prahy stejnojmenný hotel. Jeho součástí měl být i nelegální nevěstinec. Insolvenční návrh v roce 2009 podali přímo majitelé domu, v němž Ďuričko podnikal.

Ďuričko v roce 2008 na křtu knihy tehdejšího předsedy ČSSD a bývalého premiéra Jiřího Paroubka zastřelil ve vzájemné roztržce Václava Kočku mladšího

V roce 2007 od nich dostal výpověď. Jeho firma se však neodstěhovala, ale současně již neplatila nájem. Pohledávky v insolvenčním řízení pak přihlásila celá řada dalších věřitelů, mezi nimi i cestovní kanceláře. Celkem šlo o dluh kolem 76 milionů korun. Z majetku Ďuričkovy firmy získali necelý půl milion jen zajištění věřitelé.

Ďuričko v roce 2008 na křtu knihy tehdejšího předsedy ČSSD a bývalého premiéra Jiřího Paroubka zastřelil ve vzájemné roztržce Václava Kočku mladšího ze známé pražské rodiny organizující již několik desetiletí Matějské poutě.

Loni se podnikatel pokoušel obnovit proces, ale neuspěl. Nedávno se Ďuričko dohodnul s Kočkovou družkou, že jí vyplatí 550 tisíc korun za zásah do práva na rodinný život a dalších 150 tisíc na soudní výlohy.