Zakladatelé Avastu koupili na Pankráci budovu Enterprise, zaplatili tři miliardy

Enterprise

Enterprise Zdroj: erstegroupimmorent.com

Pavel Baudiš (vlevo) a Eduard Kučera, zakladatelé firmy Avast
Nové sídlo firmy Avast v Praze na Pankráci
Enterprise
Enterprise
Enterprise
9
Fotogalerie

Budovu Enterprise Office Centre v Praze na Pankráci koupili od developerské společnosti Erste Group Immorent za tři miliardy korun RSJ Investments a zakladatelé Avastu Eduard Kučera a Pavel Baudiš. Podle údajů poradenské společnosti Colliers jde o pátý největší realitní obchod v Česku v letošním roce.

"Enterprise Office Center je pro nás jako developera budova, ve které jsme zúročili všechny naše dosavadní zkušenosti a know-how v oboru developmentu. Kvalita projektu, jeho umístění na Pankráci i vysoká obsazenost prestižními nájemci, přilákaly velké množství zájemců o koupi," uvedl jednatel EG Immorent ČR Tomáš Velemínský.

Podle člena představenstva RSJ Investments Lukáše Musila firma společně s Kučerou a Baudišem chce pokračovat v akvizicích dalších nemovitostí.

Administrativní komplex předala Erste Group Immorent do užívání prvním nájemníkům na konci roku 2015. Stojí na Pankráci v těsné blízkosti magistrály blízko stanice metra. Budova nabízí téměř 30 tisíc metrů čtverečních kanceláří nejvyšší třídy a až 400 parkovacích míst. Mezi nájemci dvanáctipodlažní budovy jsou firmy Avast Software či CSC Computer Science. Budovu podle návrhu architekta Vladimíra Krátkého postavila firma Strabag.

Největší realitní transakce v ČR v letošním roce (podle Colliers International)

The Park - 10,8 miliardy
Florentinum - 7,6 miliardy
City Tower - 4,4 miliardy
Galerie Harfa & Harfa Office Park - 3,1 miliardy
Enterprise Office Centre - 3,0 miliardy

 

Erste Group Immorent vstoupila na český trh v roce 1997. Od té doby v Praze vybudovala více než 150 tisíc metrů čtverečních kanceláří, které využívá přes 90 firem. Mezi její další projekty patří například Futurama Business Park v Praze 8.

Mezi investicemi RSJ Investments, která je členem finanční skupiny RSJ, jsou například projekty z oblasti informačních technologií a biotechnologií, produkce zdravých potravin nebo energie z obnovitelných zdrojů. Vysoký podíl na spravovaném majetku mají nemovitostní projekty a investice do zemědělské půdy.