Zasedačka roku zná vítěze. Podívejte se na nejlepší české kanceláře

Dentons

Dentons Zdroj: CBRE Zasedačka roku

Škoda Auto DigiLab
Škoda Auto DigiLab
KOMA Modular
KOMA Modular
KOMA Modular
36
Fotogalerie

Pátý ročník soutěže CBRE Zasedačka roku zná své vítěze. Hlavní cenu vyhrála advokátní kancelář Dentons, která při budování své zasedačky vsadila na přírodní materiály. 

Dentons, vítěz Zasedačky roku, ve své zasedačce použil silné dubové desky v nebo stolky připomínající pařez. V kategorii Nejatraktivnější pracovní prostředí vyhrála vizovická firma KOMA Modular. V bývalém pavilonu výstavy EXPO 2015, kde firma sídlí, není žádný sádrokarton, ale naopak železo, dřevo, sklo a další typické průmyslové prvky.

V kategorii Kancelář jako DNA firmy uspěla Škoda Auto Digilab, která zařadila do kanceláří automobilové prvky, včetně parkovací kamery fungující jako Skype kamera pro neformální videokonference, nebo také automobilová sedadla.  Prostory Black n' Arch připomínající divadelní kulisy vyhrály v kategorii Malá kancelář. Stojí za nimi autoři David Černý a Tomáš Císař.

Vítězem Zdravé kanceláře je pojišťovna Arval, který sídlí v budově Main Point Pankrác, což je první budova svého druhu schopná pohlcovat smog a snižovat emise. Vítěz sekce Chytrá spolupráce Trask Solutions se nových kancelářích zaměřil na kreativitu. Společnost Nano Energies, která zakomponovala do svého sídla záhon z květin, mech i strom, vyhrála Kanceláře pro budoucí výzvy.

Nejlepším architektonickým návrhem byl vyhlášeny kanceláře SinnerSchrade od Kurz architects. Plán pracoval zejména s industriální atmosférou prostor bývalého výzkumného ústavu. V Hlasování veřejnosti byly nejúspěšnější kanceláře firmy Livesport, kde je možné jezdit po chodbách na koloběžkách, zahrát si golf či stolní tenis.

„U architektury se mi líbí rozmanitost úhlů pohledu, které přináší a stejně tak je to i u kanceláří. Mám radost, že za pět let v soutěži jsou vítězové opět reprezentanty kancelářských prostor budoucnosti, a přála bych si, aby firmy přicházely stále s novými, ale zároveň smysluplnými nápady,“ dodává k vítězům architekta a předsedkyně poroty Eva Jiřičná.

O vítězích rozhodla porota ve složení Eva Jiřičná (AI-DESIGN), Alexandra Tomášková (Skanska), Richard Curran (CBRE), Jiří Kejval (Techo), Jan Musil (LIKO-S), Tomáš Jindříšek (Dark Side) a Pavel Maurer (Grand Restaurant).

„Do soutěže se přihlásilo rekordních 101 firem napříč různými obory. Nejvíce dominovaly IT firmy, poté ecommerce, finanční sektor nebo firmy z oblasti marketingu či výroby. Mezi finalisty se objevila také čtyři coworkingová centra, která zažívají nyní v České republice zlaté časy,“ doplňuje Kateřina Havlová ze společnosti CBRE.

Mediálním partnerem soutěže CBRE Zasedačka roku je deník E15.