Renomia se rozšiřuje do Chorvatska, pobočky má už v sedmi zemích

Renomia

Renomia Zdroj: Anna Vackova, E15

Renomia
Nové prostory. Renomia obývá v nových prostorách pražského Florentina, které realizovala investiční společnost Penta, tři tisíce metrů čtverečních
3
Fotogalerie

Česká makléřská pojišťovací společnost Renomia vstupuje na chorvatský trh, kde koupila podíl ve společnosti DPS International. Renomia, která je jedničkou na českém trhu, tak přidává do portfolia sedmou zemi. Akvizici oznámila Renomia na svých stránkách, hodnotu transakce ale nechtěly firmy sdělit.

„Jsem velmi ráda, že jsme partnerství s DPS International prohloubili a díky akvizici majetkového podílu u našich chorvatských kolegů máme vlastní pobočky již v sedmi zemích Evropy. Věřím, že naše bližší spolupráce a sdílení našeho know-how zvýší kvalitu služeb pro chorvatské klienty,“ řekla zakladatelka společnosti Renomia Jiřina Nepalová.

DPS International je chorvatská pojišťovací firma a už v roce 2016 se stala součástí širší franšízové sítě Renomia European Partners, která sdružuje pojišťovací firmy ve třiceti zemích v Evropě. Po odkupu českou firmou bude dále působit jako pobočka pod značkou DPS Renomia.

Hodnotu akvizice nechtěly firmy sdělit. "Hodnota transakce ani výše podílu nebude zveřejněna na přání obou stran," řekl deníku E15 mluvčí Renomie Jakub Salát.

„Těší mě, že jsme své síly spojili s významným mezinárodním hráčem. V rozhodování o prodeji části naší společnosti nás přesvědčila zejména silná proklientsky orientovaná kultura společnosti Renomia," uvedl při podpisu smlouvy v Zagrebu Ivan Šoviček, zakladatel společnosti DPS International.

Renomia působí na trhu od roku 1993. V posledních letech získala podíly v několika makléřských společnostech v Česku i zahraničí, které rozvíjí. Její celkové spravované pojistné přesahuje devět miliard korun.

Jak být bohatý? Na co si dát při investicích do kryptoměn pozor? Dozvíte se to v novém vydání magazínu E15 Premium, který si můžete objednat zde >>>

Video placeholde
Jak být bohatý - investiční magazín E15 Premium • E15