Sony a majitel Lega investují dvě miliardy dolarů do tvůrce videohry Fortnite

Sony

Sony Zdroj: profimedia.cz

Japonský elektronický a zábavní gigant Sony a holdingová společnost Kirkbi, která je většinovým vlastníkem dánského výrobce hraček Lego, investují celkem dvě miliardy dolarů (zhruba 45 miliard Kč) do americké videoherní firmy Epic Games. Oznámila to dnes společnost Epic, která je tvůrcem populární hry Fortnite.

Transakce ohodnocuje celou firmu Epic na 31,5 miliardy dolarů (přes 700 miliard korun). Sony a Kirkbi do podniku vloží po jedné miliardě dolarů, píše server CNBC.

Firmy Epic a Lego se minulý týden dohodly na společném vývoji virtuálního světa metaverse určeného pro děti. „Část našich investic se zaměřuje na trendy, které podle nás ovlivní budoucí svět, v němž budeme my a naše děti žít,“ uvedl šéf společnosti Kirkbi Soren Thorup Sorensen. „Tato investice urychlí naše zapojení do světa digitálního hraní,“ dodal.

Šéf společnosti Epic Tim Sweeney uvedl, že nově získané prostředky firmě pomohou „urychlit práci na vytváření metaverse“. Výraz metaverse se v poslední době stal v technologickém odvětví velmi populárním termínem. Odkazuje na koncept sdílené virtuální platformy, do které mohou lidé vstupovat prostřednictvím různých zařízení a ve které se mohou pohybovat v různých digitálních prostředích, napsala agentura Reuters.