Fiat Chrysler po krachu jednání s Renaultem nezahálí, zaměřuje se na autonomní řízení

Aurora

Aurora Zdroj: Aurora

Výroba Jeepu Renegade v továrně FCA v italském Melfi
Výroba Jeepu Renegade v továrně FCA v italském Melfi
Výroba Jeepu Renegade v továrně FCA v italském Melfi
4
Fotogalerie
Americký start-up Auror získal významnou posilu ke svému rozvoji. Po společnosti Amazon začne s mladou firmou spolupracovat i Fiat Chrysler. Dohoda by měla pomoci oběma stranám vyvinout technologie v oblasti autonomního řízení a uplatnit je ve vlastních automobilech. Finanční podmínky obchodu nebyly zveřejněny. Uvedl to server CNBC.

Zpráva přichází jen několik dní poté, co italsko-americká automobilka upustila od své nabídky fúze s francouzským výrobcem vozidel Renault. 

„V rámci autonomní strategie společnosti FCA budeme i nadále spolupracovat se strategickými partnery v tomto prostoru, abychom mohli řešit potřeby spotřebitelů v rychle se měnícím průmyslu,“ uvedl ve svém prohlášení generální ředitel Fiat Chrysler Mike Manley.

Pro Auroru je to tento rok druhá významná událost. V únoru letošního roku totiž totiž získala kapitálovou injekci ve výši 530 milionů dolarů (zhruba 12 miliard korun).

K jejímu rozvoji přispěla například investiční společnost Sequoia či technologický gigant Amazon. Aurora navíc v minulosti navázala spolupráci i s dalšími zavedenými automobilkami, například s Hyundai či Volkswagenem.