Start-up Canoo si s elektrickou dodávkou troufá konkurovat automobilce Tesla

Nový elektrický pick-up Canoo

Nový elektrický pick-up Canoo Zdroj: canoo.com

Nový elektrický pick-up Canoo
Nový elektrický pick-up Canoo
Bohatě prosklené  vozidlo Canoo
Řez elektromobilem Canoo
Cena nového elektrického pick-upu od Canoo zatím není známá, ale prodávat by se měl začít v roce 2023.
9
Fotogalerie

Kalifornská začínající firma Canoo zveřejnila další podrobnosti o svém elektrickém pick-upu, jehož tvary připomínají staré náklaďáky z padesátých let – anebo také autíčko ze stavebnice Duplo. Konkurovat se chystá dokonce i Cybertrucku společnosti Tesla. Cenu vozu firma Canoo neuvedla, informuje CNN.

Zadní kabinu dodávky Canoo dlouhé přibližně čtyři a půl metru lze v případě potřeby odsunout. Stejně tak se dají dveře vozidla sklopit a je možné je využít jako pracovní stůl. Obdobně je možné sklopit dveře ze stran zadní nákladní kabiny pro snadnější přístup.

Tvar vozidla půsboí velmi zvláštně, podobá se nákladním automobilům z padesátých a šedesátých let, jako byl například pick-up Corvair od General Motors nebo nákladní auto Jeep Forward Control. Podle společnosti Canoo mají dva elektromotory vozidla dodávat celkový výkon 450 kW s tím, že jedno nabití vystačí na zhruba 320 kilometrů jízdy. 

První předobjednávky na nový pick-up začne společnost přijímat již ke konci tohoto roku a prodávat by se měl začít v roce 2023. Kromě zmíněného Cybertrucku bude mít i další konkurenci. Obstarají ji především další start-upy, jako jsou Rivian, Nikola, Lordstown Motors nebo Bollinger Motors, které se také zaměřují na segment elektromobilů. Konkurovat bude ale pravděpodobně i tradičním automobilce Ford. Ta se v příštím roce chystá uvést na trh svůj elektrický pick-up F-150.