Syn britského expremiéra Blaira startupistou. Jeho firma získala investici 44 milionů dolarů

Euan Blair získal desítky milionů dolarů na investicích pro svůj start-up.

Euan Blair získal desítky milionů dolarů na investicích pro svůj start-up. Zdroj: Reuters

Start-up založil Euan Blair, syn britského expremiéra Tonyho Blaira, společně se Sophií Adelmanovou v roce 2016, tehdy ještě pod názvem WhiteHat.
Tony Blair s rodinou, Euan Blair je na snímku vlevo.
3
Fotogalerie

Euan Blair, syn někdejšího předsedy britské vlády, získal pro svůj start-up Multiverse investici v přepočtu přes 900 milionů korun. Od počátku už na investicích celkem vybral přes 1,3 miliardy korun. Peníze chce použít na expanzi do USA.

Investiční kolo vedla venture kapitálová firma General Catalyst, která dříve investovala například do společností Airbnb, Snapchat, Warby Parker či české GoodData. Dalšími investory jsou Index Ventures či GV (dříve Google Ventures), což je investiční rameno společnosti Alphabet, mateřské firmy Googlu.

Multiverse je edutech (education a technology) start-up z oblasti vzdělávání. Pomáhá studentům najít stáže u renomovaných firem. I navzdory pandemii koronaviru ztrojnásobil počet studentů, kterým minulý rok pomohl. V Evropě má přes 300 klientů, mezi nimi například Facebook, Microsoft či Morgan Stanley. Letos otvírá pobočku v New Yorku a plánuje další expanzi ve Spojených státech.

Start-up založil Euan Blair, syn britského expremiéra Tonyho Blaira, společně se Sophií Adelmanovou v roce 2016, tehdy ještě pod názvem WhiteHat. Celkem na investicích od začátku získali 64 milionů dolarů, tedy v přepočtu přes 1,3 miliardy korun. Celková valuace firmy se díky tomu odhaduje na 147 milionů liber, tedy přes čtyři miliardy korun. Blair studoval na univerzitě Yale, Adelmanová na Cambridge.