Zakládáte malou firmu? Přihlaste se do programu Nastartujte se

Z loňského vyhlašování projektu Nastartujte se

Z loňského vyhlašování projektu Nastartujte se Zdroj: KB

Přes tři sta přihlášených firem a ceny za více než 10 milionů korun už rozdělil od roku 2013 grantový program Komerční banky „Nastartujte se“. Do právě probíhajícího ročníku je možné se přihlásit až do letošního 6. září.

Některé firmy, které uspěly v minulých ročnících, se poměrně rychle prosadily na českém i zahraničních trzích a jsou také finančně velmi úspěšné. Jejich příklad může následovat kdokoli, kdo má zajímavý nápad a zpracuje dobrý podnikatelský plán. Do akce „Nastartujte se“ se může zapojit kdokoli, i lidé, kteří předtím nikdy nepodnikali. I z kategorie těchto účastníků vzešlo v minulých letech mnoho úspěšných firem.

Při odborném posouzení každého projektu bude zohledněna zejména celková úroveň zpracování, inovativnost, originalita a zajímavost, potenciál dalšího rozvoje a realizovatelnost záměru a také zpracování finančního plánu.

Účastník, jehož projekt bude odbornou porotou vyhodnocen jako nejlepší, získá finanční odměnu ve výši 300 000 korun, aby mohl své plány realizovat. Druhý v pořadí dostane 100 000 korun a třetí 50 000 korun. Kromě toho získají vítězové i dlouhodobou podporu v rámci služeb Komerční banky, v oblasti marketingu či při veřejné prezentaci projektu. Kromě vítězů, o kterých letos rozhodne šestičlenná odborná porota, bude udělena i „E15 cena veřejnosti“. Ta je ohodnocena částkou 100 000 korun.

Hlasovat pro jednotlivé projekty je možné pouze jedenkrát denně, z jedné emailové adresy je ale možné hlasovat pro libovolné množství projektů. Lze tak učinit do 20. září 2019. Zdeněk Tomíček, zastupující předseda představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a partner CEE Attorneys, který je členem odborné poroty, k projektu Nastartujte se řekl, že „malé a střední firmy jsou páteří každé správně fungující ekonomiky. V České republice tvoří až 99 procent všech společností a zaměstnávají necelé dvě třetiny všech zaměstnanců. V případě krize brzdí pokles hospodářství a pomáhají udržovat, v rámci mezí, nezbytnou stabilitu.“

Pravidla celého programu najdete na stránce www.nastartujtese.cz.