Aplikace Letgo umožňující obchod se zbožím dál funguje, nedávno přitom ohlásil provozovatel blížící se konec

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Ilustrační foto
2
Fotogalerie

Internetová služba Letgo, která zprostředkovává prodej a nákup zboží, oproti nedávnému oznámení o ukončení činnosti v Česku zatím pokračuje. V sobotu to oznámil ředitel Letgo pro střední Evropu Jakub Kováč. "Chtěl bych se s Vámi podělit o velmi dobrou zprávu. Prozatím letgo v České republice pokračuje dál a nyní můžete vkládat inzeráty tak jako dříve!" uvedl Kováč v prohlášení firmy.

Web CzechCrunch.cz před několika týdny napsal, že firma ukončí na konci března svoji činnost v ČR a několika dalších zemích střední a východní Evropy. Služba měla v Česku přes dva miliony uživatelů.

Letgo už nepřijímalo nové inzeráty. Informaci o odchodu služby z českého trhu potvrdil serveru CzechCrunch mluvčí Letgo. Důvod ukončení služby neuvedl. Podle webu se investoři firmy chtějí soustředit na rozvojové země.

On-line inzertní službu Letgo spustili počátkem roku 2015 podnikatel Alec Oxenford spolu s Jordim Castellem a Enriquem Linaresem. Centrály firmy jsou v New Yorku a Barceloně. Vedle webu firma nabízí také aplikaci pro chytré mobilní telefony. Hodnota Letgo byla v loňském roce odhadována zhruba na 1,5 miliardy dolarů.