Apple zřejmě chystá levný iPhone s označením 5C

iPhone 5 vs  iPhone 4s

iPhone 5 vs iPhone 4s Zdroj: CTK

Apple zřejmě připravuje novou variantu nejnovějšího iPhone 5. Na internetu se objevila fotka s obaly od iPhone s označením 5C. Mohlo by jít o levnější variantu "pětky", o které se už delší dobu spekuluje.

Levný model by v nabídce Applu pravděpodobně nahradil starší verze 4 a 4S, které se stále prodávají za nižší cenu, upozornil čínský web Weiphone.com. Očekává se, že hardware telefonu by byl na úrovni poslední generace iPodu Touch s čipsetem Apple A5, pouze by ji doplnil o GPS modul a anténu pro komunikaci v sítích GSM a 3G.

Stejně tak však může jít o obal napodobeniny iPhonu, kterou některý čínský výrobce vyrobil předem na základě spekulací o levném iPhonu. Apple koneckonců už několikrát spekulace o menší či levnější variantě iPhonu vyvrátil s tím, že laciné výrobky prodávat nehodlá. Na druhou stranu mezi iPody už Apple levnější produkty má a loni uvedl i dostupnější variantu iPadu v podobě jeho verze Mini, a tak snadno může dojít i k rozšíření produktové řady iPhonů.

Určitou kredibilitu spekulacím o levném iPhonu dodává i nedávno objevená fotka plastové verze iPhonu se známkami kontrolního úřadu FCC, které čínské napodobeniny nemají. A kdy by mohl být nový iPhone oficiálně odhalen? Poslední nepotvrzené infomace hovoří o datu 6. září.