Avast za prvních devět měsíců zvýšil provozní zisk na 8,3 miliardy

Avast

Avast Zdroj: Avast

Antivirová firma Avast zvýšila za tři čtvrtletí letošního roku provozní zisk EBITDA meziročně o 6,6 procenta na 358,5 milionu dolarů (8,3 miliardy korun). Tržby očištěné o kurzového pohyby a prodané aktivity vzrostly o 9,1 procenta na 640,1 milionu dolarů (14,8 miliardy korun).

Výsledky jsou v souladu s očekáváním vedení společnosti. „Nadále pokračujeme v naší úspěšné růstové strategii opírající se o náš globální model spotřebitelské platformy a o naši instalovanou bázi více než 435 milionů uživatelů po celém světě,“ uvedl generální ředitel Ondřej Vlček. Za celý letošní rok Avast očekává jednociferný růst tržeb a stabilní provozní zisk.

Avast založili v roce 1988 čeští výzkumníci Eduard Kučera a Pavel Baudiš, firma je jedním z průkopníků počítačového zabezpečení. V roce 2016 Avast koupil konkurenční českou antivirovou firmu AVG.

Podle objemu tržeb je Avast druhou největší antivirovou firmou na světě za americkou společností Symantec. V České republice Avast zaměstnává 1200 lidí, z toho tři čtvrtiny ve výzkumu a vývoji.