Babiš ztratil zájem o televize, bude se soustředit na 5+2

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: profimedia.cz

Majitel holdingu Agrofert miliardář Andrej Babiš ustoupil od plánu koupit televizi. V minulosti se zajímal třeba o TV Pětka nebo některé regionální stanice. Už dříve Babiš podle serveru přestal usilovat o koupi portálu Centrum.cz, kterému patří i zpravodajský server Aktuálně.cz, a nadále se chce zaměřit hlavně na svůj projekt regionálních týdeníků 5+2.

Týdeníky 5+2 byly podle Babiše loni ve ztrátě 75 milionů korun. „Takže není pravda, že nám 5+2 prodělala půl miliardy, jak psala některé média. Bylo to první rok, museli jsme investovat. Ale jasně, že to teď bude ztrátové. Doufám, že jednou se dostaneme na nulu,“ řekl serveru iHned.cz Babiš.

Kvůli vysokým nákladům proběhly v týdenících koncem roku významné personální změny. Z funkce předsedy představenstva AGF Media, pod níž týdeníky spadají, byl odvolán Vladimír Junger. Novou šéfkou redakcí se stala dlouholetá šéfredaktorka Deníku Jana Heřmánková.

První číslo regionálního týdeníku 5+2 dny vyšlo loni na začátku března v deseti západočeských okresech. Do konce července jeho distribuce pokryla celou Českou republiku při nákladu milion výtisků. Společnost AGF Media nyní zaměstnává přibližně 200 lidí, z toho 160 novinářů. Její letošní náklady jsou podle HN plánovány na 200 milionů korun.