Česká firma Y Soft dodá Boeingu tiskové řešení

Kopírka

Kopírka Zdroj: Profimedia

Brněnská společnost Y Soft dodá Boeningu svoje tiskové řešení, které bude fungovat na pěti tisících tiskárnách a kopírkách společnosti. Hodnota zakázky se pohybuje v řádech jednotek milionů dolarů. Y Soft ji získal díky spolupráci s Xeroxem, jehož bude subdodavatelem. Pro firmu jde o první významný kontrakt ve Spojených státech.

„Zakázku jsme vyhráli především díky naší technologii čtení kontaktních čipových karet, která umožňuje autorizaci uživatelů zrychlit až pětinásobně. Kontrakt nám otevírá dveře pro expanzi v rámci celého kontinetu.“ uvedl šéf Y Softu Václav Muchna.

Software Y Softu bude na více než 5000 tiskárnách a kopírkách zajišťovat autorizaci tisků přes čipové karty, včetně detailního přehledu nákladů.

Muchna podnik založil v roce 2000. Zaměřuje se na rozvíjení původního řešení, které umožňuje individuální identifikaci uživatele tiskáren, zabezpečení jejich tisků a sledování nákladů na tisk nezávisle na dané tiskárně.

Cesta českých podnikatelů za zahraničním štěstím

Jako první na světě firma přišla s řešením jak zabezpečit a účtovat tisky na Cloud platformě. Díky tomu své služby nabízí finančním institucím nebo armádě. Společnost každým rokem roste. Letos se má stěhovat do nových prostor. Zaměstnává více než 100 lidí.