Český výrobce bezdrátových datových systémů zvýšil tržby na 210 milionů

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Tomas Novak, Euro

Společnost Conel z Ústí nad Orlicí očekává, že jí letos vzrostou tržby o téměř čtvrtinu na 210 milionů korun. Výrobci bezdrátových datových systémů se letos daří ve střední a východní Evropě.

Letošní rok firma datově propojila bankovní pobočky na Ukrajině, dodala routery pro bezdrátové spojení bank v Polsku, Litvě a na Slovensku, což představovalo zakázku 18 tisíc kusů zařízení a 100 milionů korun tržby. Exportovala také do jiných zemí Evropy, USA a států Jižní Ameriky.

„Vcelku bez problémů jsme prošli krizí, o které se tolik mluvilo. Letos počítáme s tržbami nad hranicí 210 milionů korun,“ řekl Müller.

Aplikace, které firma vyvíjí a vyrábí, se využívají v technologických systémech distribuce vody, tepla, plynu, elektřiny. Dají se s nimi dálkově ovládat dálniční informační tabule, používají se v bankovnictví, u sázkových terminálů nebo bioplynových stanic.

Conel
Společnost Conel existuje od roku 1991 a založilo ji několik odborníků z bývalého Výzkumného ústavu bavlnářského, kteří se zabývali především vývojem softwaru k textilním strojům. Nyní firma zaměstnává 85 lidí a stále přijímá nové zaměstnance hlavně pro oblast vývoje softwaru.

Sázka na černý kontinent