Číňané hladoví po iPhonech, ze zájemců Apple losuje

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Vzpomínáte na nedávný incident, kdy naštvaní zákazníci zasypali vajíčky výlohu Apple Storu v Pekingské čtvrti Sanlitun? Bylo to proto, že obchod neotevřel. Zástupci Applu se posléze hájili tím, že většina koupěchtivých zákazníků byli překupníci, kteří si přišli pro tolik jablečných telefonů, kolik jim jen prodají. Asi na tom něco bude, jelikož v Číně jde o poměrně běžný obchodní model, na kterém si mnozí podnikavci založili živnost.

Apple se nyní snaží překupníkům ztrpčit život. Spustil speciální objednávkový web, který nefunguje na principu „kdo dřív přijde, ten dřív mele“, nýbrž na principu loterie. Zájemce o nový iPhone musí navíc přijít v čase od 21 hodin do půlnoci, kdy je přístupný objednávkový formulář. Krom celého jména, e-mailu a telefonního čísla požaduje Apple po Číňanech něco jako číslo občanského průkazu (Government ID).

Součástí objednávky je i Apple Store, který zájemce o iPhone preferuje a políčko množství, které se mi ovšem v době psaní článku nepodařilo rozkliknout. V oficiálním prohlášení Apple opatření zdůvodňuje vysokou poptávkou, kterou nyní nedokáže uspokojit. A kdo „nevyhrál“ nemusí zoufat, losuje se každý den.

Zdroj: http://iphonemania.mobilmania.cz