Do Kellnerovy PPF přichází exmanažer Agrofertu Kadaník, má mít na starosti média

Jan Kadaník v roce 2010

Jan Kadaník v roce 2010 Zdroj: Profimedia

Jan Kadaník v roce 2010
PPF
Petr Kellner
Agrofert
5
Fotogalerie

Investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera má novou posilu. Nastoupil do ní Jan Kadaník, který v minulosti působil na vysoké pozici v koncernu Agrofert. Informaci, kterou přinesl server Borovan.cz, potvrdila E15 mluvčí skupiny PPF Jitka Tkadlecová.   

„Jan Kadaník pracuje pro skupinu PPF. Jeho konkrétní pracovní pozice ve skupině bude předmětem budoucí dohody,“ uvedla Tkadlecová pro E15. Podle Borovan.cz zastává Kadaník post ve vedení PPF a měl by mít na starost oblast médií. PPF skrze operátora O2 provozuje platformu O2 TV a v současnosti kupuje mediální skupinu CME, jejíž součástí je i TV Nova.

Kadaník by měl podle informací týdeníku Respekt vyjednávat právě podrobnosti převzetí CME. Poté by se měl postavit do čela dvou sekcí PPF, které se mají po převzetí CME spojit, tedy telekomunikační a mediální, uvádí magazín.

Kadaník přichází ze švýcarské skupiny Ameropa, kde působil na pozici výkonného ředitele dvanáct let. O jeho konci informovala skupina letos v březnu. Skupina obchoduje se zemědělskými a chemickými komoditami po celém světě. 

Dříve působil Kadaník v Agrofertu jako ředitel pro strategii koncernu. V Agrofertu pracoval od roku 2001. Součástí holdingu jsou chemické, zemědělské a potravinářské podniky a také média.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši více než 47 miliard eur (1,2 bilionu korun). Jejím majoritním vlastníkem je nejbohatší Čech Petr Kellner.