Dušan Palcr koupil společnost Globdata

Platby prostřednictvím mobilního telefonu

Platby prostřednictvím mobilního telefonu Zdroj: Jason Howie, Flickr.com (CC BY 2.0)

K přijetí platby kartou bude obchodníkovi stačit chytrý telefon, datový tarif a zařízení Ingenico iSMP Companion, které firma MasterCard certifikovala pro český trh
bezkontaktní platby v tramvaji v Praze
sken duhovky jako potvrzení platby
4
Fotogalerie

Jediným akcionářem společnosti Globdata se nově stal Dušan Palcr ze skupiny J&T Finance Group, který tak vstupuje do světa mobilních plateb a dopravních odbavovacích systémů. Nová společnost Globdata vznikla na konci loňského roku po vyčlenění vybraných aktiv společností Direct pay a Globdata, jejichž unikátní platební a ticketingové řešení je využíváno ve více než čtyřiceti městech České republiky.

S příchodem nového investora bude Globdata zajišťovat nejen služby v oblasti municipálních mobilních služeb, jako jsou například SMS jízdenky, SMS parkovné či řešení elektronické peněženky, ale hodlá rozvíjet i tzv. Smart city řešení v oblasti odbavovacích systémů pro veřejný i komerční sektor.

„V mobilních aplikacích a chytrých řešeních služeb veřejného života, jako jsou třeba právě snadné placení parkovného či jízdenek ve veřejné dopravě, vidím velký potenciál. J&T v této oblasti už figuruje v několika projektech, jako například XT Card či ICE Gateway, logicky se tak nabízí i možné synergie. Globdata má nyní jasnou vizi stát se významným hráčem nejen v rámci České republiky, ale celého středoevropského regionu. Finance a dosavadní zkušenosti z podobných projektů jsou dle mého názoru dobrým odrazovým můstkem k naplnění této vize,“ komentuje Dušan Palcr.

Výkonným ředitelem a předsedou představenstva nové společnosti se stal Ing. Jan Koloušek, který má z oblasti mobilních plateb mnohaleté zkušenosti. V oboru se pohybuje od roku 2008, několik let byl také v představenstvu původní společnosti Globdata. „Vstup silného a stabilního partnera, který mimo financí přináší také know-how, je snem každé společnosti. Další rozvoj a růst našich aktivit u stávajících i nových obchodních partnerů je tak jasným cílem. Jen tak se můžeme stát lídrem na trhu dopravních odbavovacích systémů,“ říká Jan Koloušek.