Facebook chystá kryptoměnu pro masy

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Facebook tajně pracuje na vlastní kryptoměně, která přes aplikaci WhatsApp umožní posílat si snadno peníze mezi přáteli, píše na svém webu The New York Times.

O projektu, na kterém pracuje tým asi padesáti inženýrů, se zatím mnoho neví, protože se ho Facebook zatím snaží držet přísně pod pokličkou. Leccos ale už naznačují veřejné zdroje. Například na svémnáborovém webuuž Facebook nabízí pracovní pozice týkající se blockchainu. Facebook už má i vlastní divizi zvanou Exploring Blockchain, kterou vede bývalý člen představenstva kryptoměnové směnárny Coinbase a bývalý šéf PayPaluDavid Marcus.

Podle The New York Times by měla mít nová kryptoměna svou hodnotu pevně navázanou na běžnou měnu, respektive více měn současně. Takové pojetí není ničím novým, kryptoměny navázané na běžné měny používají i některé kryptoměnové směnárny pro snadnější obchodování. Pokud by se ovšem povedlo propojit kryptoměnu s aplikací WhatsApp, Messenger a Instagram, digitální měna by najednou měla více než 2,7 miliardy potenciálních uživatelů.

Nutno dodat, že Facebook není jediný, kdo se o integraci kryptoměn do prostředí sociálních sítí snaží. Už loni na podobný projektvybrala 1,7 miliardy dolarůruská komunikační síť Telegram.

Článek vyšel na stránkách Živě.cz zde >>>