Facebook chystá prezentaci, spekuluje se o příchodu Facebook Phone

Facebook phone

Facebook phone

Americká komunitní síť Facebook pozvala na čtvrtek do svého ústředí novináře na prezentaci, která se má týkat plánů s operačním systémem Android pro mobilní telefony. Podle respektovaného internetového blogu Mashable se spekuluje o příchodu dlouho očekávaného telefonu Facebook Phone, na kterém Facebook údajně pracuje s tchajwanskou společností HTC.

Facebook uvedl, že ve čtvrtek představí svůj „nový domov na Androidu“. Žádné další podrobnosti neposkytla. Podle zdrojů dalšího uznávaného serveru TechCrunch firma předvede modifikovanou verzi operačního systému Android s integrovanými funkcemi Facebooku. Nová verze by prý mohla běžet na telefonech HTC.

Android vyvinula internetová společnost Google, a to jako otevřený operační systém pro mobilní přístroje. To znamená, že si ho kdokoliv může přizpůsobit svým potřebám. Největší světový internetový obchod Amazon.com například používá upravený systém Android u svých počítačových tabletů Kindle, napsala agentura AP.

Internetová komunitní síť Facebook má více než miliardu uživatelů. Více než polovina jich přitom na Facebook vstupuje prostřednictvím mobilních telefonů.