Facebook Messenger testuje novou službu. Umožní rozdělit a platit účty přímo v aplikaci

Facebook Messenger umožní platit peníze přímo v aplikaci.

Facebook Messenger umožní platit peníze přímo v aplikaci. Zdroj: Reuters

Facebook Messenger spouští ve Spojených státech testování nové funkce. Umožní účastníkům skupinových chatů rozpočítávat peněžní částku a přímo v aplikaci ji pak zaplatit. Podle tvůrců se to může hodit nejenom při společných návštěvách restaurace, ale třeba i při placení nájmu za spolubydlení.

Mateřská společnost Meta, pod kterou kromě Facebooku spadá třeba i Instagram, oznámila na svém webu novou funkcionalitu. Messengeru Služba nazvaná Split Payments umožní rozpočítání finanční částky a její rozdělení mezi libovolný počet uživatelů přímo v prostředí aplikace, konkrétně ve skupinovém chatu. Pokud bude mít uživatel svoji platební kartu propojenou s Facebookem, ostatní členové chatu mu budou moci posílat peníze jedním kliknutím. 

Podívejte se na profil šéfa Facebooku Marka Zuckerberga:

Video placeholde
Profil Marka Zuckerberga • E15

Facebook Messenger je vedle aplikace WhatsApp nejpoužívanějším světovým komunikátorem s více než 1,3 miliardami aktivních uživatelů měsíčně. Zavedením nové služby se stane potenciální konkurencí pro samostatné aplikace jiných vývojařů. Mezi ně patří třeba Splitwise nebo Billr. Messenger oznámil zahájením testování nové funkce jenom pár dní poté, co firmu Meta opustil David Marcus, šéf oddělení kryptoměn a bývalý vedoucí projektu Facebook Messengeru, v jehož čele stál v letech 2014 až 2018.