Facebook přijme tisícovku nových zaměstnanců. Budou kontrolovat reklamu

Facebook Marketplace

Facebook Marketplace Zdroj: Facebook Marketplace

Facebook
Facebook
Konference společnosti Facebook
Akcie Facebooku
5
Fotogalerie

Americká internetová společnost Facebook přijme tisícovku nových zaměstnanců, kteří budou kontrolovat, zda reklama na této síti splňuje stanovená pravidla. Opatření má pomoci zabránit Rusku a dalším zemím ve využívání sítě k vměšování se do voleb v jiných státech.

Společnost Facebook se minulý měsíc dohodla, že předá vyšetřovatelům amerického Kongresu tři tisícovky inzerátů, které si na této sociální síti objednali Rusové ve snaze ovlivnit loňské prezidentské volby v USA. Píše o tom agentura Reuters.

Firma v pondělí uvedla, že kromě přijetí nových zaměstnanců zvýší investice do softwaru pro automatickou kontrolu reklamy. "Přezkoumávání inzerátů nezahrnuje pouze zhodnocení jejich obsahu, ale také kontextu, ve kterém je reklama kupována, a cílové skupiny," upozornila.

Facebook na konci loňského roku zaměstnával zhruba 17 000 lidí. Firma již v květnu uvedla, že přijme tři tisíce nových pracovníků, aby monitorovali a odstraňovali závadný obsah na její sociální síti, například videa ukazující vraždy či sebevraždy a další násilné činy.