Facebook v USA spustil volání mezi uživateli zdarma

Test volání z facebookového Messengeru nastartoval Zuckerberg už na začátku ledna a podle všeho slavil úspěch. Funkce přímého volání se totiž právě stává dostupná široké veřejnosti, konkrétně všem obyvatelům USA, kteří používají Facebook Messenger pro mobilní systém iOS, říká The Verge.

Z aplikace je nyní možné volat svým přátelům ze sociální sítě, a to zcela zdarma prostřednictvím Wi-Fi či sítí 3G. Volané straně se v telefonu objeví notifikace a stačí hovor pouze odklepnout. Z Facebooku se tak stává ze dne na den jedna z největších komunit VoIP uživatelů na světě, především díky početné základně sítě samotné, která minimálně počtem překonává konkurenty Viber, Vonage i Skype od Microsoftu.

Pro Facebook je to velký krok kupředu, ještě však nějaký čas zabere, než se podpora volání přesune do zbytku světa, a především i do sociální sítě samotné. Například Google umožňuje komunikovat mezi uživateli Google+ přímo z internetového prohlížeče, což je funkce, kterou si Facebook bude chtít určitě také přivlastnit.

Zdroj: Živě.cz