Finové si za 900 milionů korun koupili Práce.cz a Jobs.cz

jobs.cz

jobs.cz

Finská mediální skupina Alma Media si za zhruba 900 milionů korun koupila českou společnost LMC stojící za portály Jobs.cz a Práce.cz.

Na český internetový trh vstoupil další zahraniční investor. Finská mediální skupina Alma Media dnes oznámila, že za nespecifikovanou částku kupuje společnost LMC, která stojí za portály Jobs.cz a Práce.cz. Z finančních údajů však vyplývá, že Finové zaplatí zhruba 35 milionů euro okamžitě a dalších 3,9 milionu euro během příštího roku. Doplatek se má odvíjet od podle průběžných výsledků.

Společnost LMC vlastněná a založená Liborem Malým letos plánovala ohlásit 25procentní meziroční nárůst tržeb na částku přesahující 400 milionů korun. Obrat za rok 2010 činil 337 milionů korun a zisk téměř 24 milionů. LMC provozuje portály Jobs.cz, Práce.cz a na Slovensku Topjobs.sk. Na trhu působí už od roku 1996.

LMC je tuzemským lídrem v oblasti „pracovních“ portálů. Zaměstnává kolem 200 lidí, má 25 tisíc registrovaných B2B klientů a kolem jednoho milionů registrovaných uchazečů o práci. Podle oficiálního prohlášení akvizice nebude mít na současné zaměstnance žádný vliv.

Skupina Alma Media provozuje podobné služby jako LMC především v severských zemích, akvizice je pro ně tedy logickým rozšířeným. Akcie společnosti se obchodují veřejně na burze v Helsinkách.