Firma spojená s exministrem Bártou začala prodávat elektronickou recepční

Matěj Bárta

Matěj Bárta Zdroj: profimedia

Vít Bárta
Interaktivní recepční
Interaktivní recepční
4
Fotogalerie

M2C E-Reception. Tak se jmenuje nový robot z dílny firmy M2C, dříve známé jako ABL. Interaktivní přístroj je určen hlavně pro využití v administrativních budovách, nemocnicích, hotelích, logistických centrech, školách nebo státních úřadech, kde má zrychlit odbavení uživatelů. ABL založil někdejší ministr dopravy a předseda politické strany Věci veřejné Vít Bárta. Dnes firmu vede Bártův bratr Matěj, na kterého exministr převedl svou polovinu bezpečnostní firmy.

„V těchto budovách s vysokou frekvencí návštěv technologie výrazně usnadní a zrychlí jejich registraci, ohlášení a navigaci na požadovanou schůzku,“ říká Matěj Bárta, generální ředitel M2C a bratr exministra Víta Bárty.

Robot komunikuje skrze dotykový displej, na kterém uživatel zvolí důvod návštěvy. Technologie naskenuje a následně ověří pravost požadovaného dokladu. V případě dopředu sjednané návštěvy načte QR kód, který je zaslán formou MMS nebo emailem. Návštěvníkovi vydá přístupovou kartu pro otevření dveří nebo přivolání výtahu s dopravou do patřičného patra.

Hlavní byznys M2C však spočívá v ostraze objektů. Nejnovější zakázku firma získala v obou českých jaderných elektrárnách – Temelín a Dukovany. V příštích pěti letech zde firma zajistí ostrahu za více než 1,1 miliardy korun. Informoval o tom server Euro.