Hackeři napadli web výrobce videoher Electronic Arts

Americký výrobce videoher Electronic Arts se stal zatím poslední obětí útoku počítačových pirátů. Hackeři se podle agentury Reuters patrně dostali k informacím o některých uživatelích, například k datům narození, telefonním číslům nebo e-mailovým adresám. Kdo za útokem stojí, ale není známo. V poslední době už se obětí útoku hackerů stalo více firem, včetně japonských koncernů Sony a Nintendo.

Terčem útoku se stal server, který obsluhuje firemní studio Bioware v kanadském Edmontonu. Napadená stránka souvisela s hrou Neverwinter Nights. Společnost Electronic Arts umístila na svůj web několik otázek a odpovědí, které mají uživatelům pomoci se zorientovat.

Patrně největší problém s počítačovými piráty má Sony, kde bylo napadeno více než 100 milionů uživatelských účtů. Společnost Sega Sammy Holdings před pár dny uvedla, že až 1,3 milionu jejích zákazníků mohly být ukradeny uživatelské údaje.

Společnost Electronic Arts uvedla, že útočníci se nedostali k údajům o kreditních kartách ani k číslům sociálních pojistek, další citlivé údaje už ale hackeři patrně mají. Firma dala uživatelům tipy, jak se vyhnout krádeži identity, a odkázala je na americkou Federální komisi pro obchod a její web věnovaný podvodům na internetu.