HBO vyrobí druhou sérii Terapie

Karel Roden v hlavní roli seriálu Terapie

Karel Roden v hlavní roli seriálu Terapie Zdroj: HBO CR

Herec Karel Roden a produkční společnost Stillking Films se mohou těšit na další lukrativní seriálový kontrakt. Televize HBO se rozhodla natočit druhou sérii licenčního seriálu Terapie, jehož první řada odstartovala na obrazovkách letos v říjnu. Točit by se mělo podle informací deníku E15 na podzim 2012, nejpravděpodobnější termín uvedení je rok 2013.

„Úspěch Terapie nás samozřejmě vede k tomu, abychom se zabývali přípravami druhé sezony. Na detaily o realizaci je ještě brzo, ale nepředpokládáme žádné velké změny oproti první sérii,“ sdělil jednatel české HBO Ondřej Zach.

HBO přesná čísla o rozpočtu díla nesděluje, opět by se mělo jednat o investici v objemu desítek milionů korun. Oproti první řadě se sníží počet dílů o deset na celkem 35. HBO se netají záměrem prodat celý seriál po odvysílání v kabelech a na satelitu některé z velkých terestrických televizí. To by umožnilo snížit vysoké náklady Terapie.

První série Terapie se začala točit od září 2010 v barrandovských ateliérech v externí produkci společnosti Stillking Films. Seriál režírovali Petr Zelenka, Marek Najbrt a Jaroslav Fuit. Kromě Rodena v hlavní roli psychologa Marka Pošty si v něm zahráli Táňa Pauhofová, Lukáš Hejlík, Kamila Magálová, Aňa Geislerová, Martin Hofmann, Tomáš Matonoha nebo Jiří Štěpnička. „O úspěšnosti seriálu soudíme dle pozitivního a velikého ohlasu kritiky a diváků,“ řekla mluvčí české HBO Pavla Brožková.

Celosvětově známá předloha In Treatment, jejíž výroba ve světě již byla zastavena, vychází z izraelské série Be Tipul. Hlavním hrdinou je psychoterapeut Paul Weston, ke kterému přicházejí pacienti se svými příběhy.

Česká HBO v posledních letech zvyšuje investice do vlastní tvorby. Peníze vložila například do řady stand-up show Na stojáka!, dokumentárních snímků Erotic Nation, Nebe, peklo, EM a ON, Rock života nebo do filmu Dvojka. Loňský zisk české pobočky překročil 132 milionů korun.