Keanu Reeves zabral. Předprodeje nové polské hry překonávají i Zaklínače

Keanu Reeves ve hře Cyberpunk 2077

Keanu Reeves ve hře Cyberpunk 2077 Zdroj: CD Projekt Red

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
9
Fotogalerie

Polské studio CD Projekt Red zažívá zlaté časy. Po finančním úspěchu hry Zaklínač III to vypadá, že novinka Cyberpunk 2077 bude ještě větším hitem. K získání celosvětové pozornosti stačilo, aby se v ukázce zveřejněné na nedávném herním veletrhu E3 objevil hollywoodský herec Keanu Reeves, který ve hře ztvární postavu Johnnyho Silverhanda. Studio navíc oznámilo, že už chystá další dvě hry s tematikou kyberpunku. Informoval o tom polský web Puls Biznesu.

„Porovnání uplynulých týdnů se zájmem o předprodej třetího Zaklínače je v podstatě nemožné. Rozdíl je obrovský,“ uvedl pro Puls Biznesu prezident CD Projektu Adam Kiciński. Předprodeje podle něj hodně ovlivňuje hlavně Čína, kde je zájem hráčů enormní.

Polští analytici ještě před zveřejněním ukázky s Keanu Reevesem očekávali, že se jen za první rok prodá více než 19 milionů kopií hry. Zaklínač na stejné číslo dosáhl až po čtyřech letech v distribuci.  

Celosvětovou premiéru bude mít Cyberpunk, který se ihned po veletrhu E3 dostal na digitální platformě Steam až na vrchol žebříčku nejobjednávanějších her, příští rok v dubnu. Prezident společnosti Kiciński si myslí, že se jedná o vhodný termín a nenaruší ho ani hra Final Fantasy VII, která je remakem slavné herní klasiky a světu se zpřístupní o měsíc dříve. 

Tvůrci v pondělí oznámili, že vytvoří hned dvě další hry z prostředí kyberpunku. Jedna z nich má mít premiéru v roce 2021 a podle informací serveru Puls Biznesu by se mohlo jednat o Cyberpunk 2077 rozšířený o možnost hraní více hráčů.

Cyberpunk 2077 je RPG hra z otevřeného světa, která bude dostupná na počítačích a herních konzolích Xbox a PlayStation. Na její tvorbě pracuje zhruba 450 lidí. Součástí projektu je i Mike Pondsmith, americký herní tvůrce a autor originálního Cyberpunku 2020, z nějž novinka vychází.