Klíčem k hospodářskému oživení jsou nové technologie a digitální infrastruktura

Zdroj: Huawei technologies Czech

Ekonomický propad způsobený pandemií mohou zachránit chytré technologie. Pandemie totiž urychlila tempo digitální transformace a význam digitální ekonomiky významně roste.

Za celou naši historii nezaznamenaly technologie tak obrovský pokrok jako v letošním roce. Pandemie nového koronaviru Covid-19 ze dne na den změnila každodenní život stovkám milionů lidí. Adaptovat se museli nejen jednotlivci a rodiny, ale celé podniky i některá odvětví. Velký podíl na tom, že se svět v této situaci nezastavil, mají zejména moderní technologie. Jejich urychlená implementace v úřadech, na pracovištích či v domácnostech dnes může být klíčem k restartu ekonomiky.

Pokročili jsme dál

Zdravotnická krize oživila široké veřejnosti termíny, jako jsou telemedicína, práce z domova či na dálku, vzdálený monitoring. Tato technologická řešení a usnadnění mají přínos i mimo krizové situace a v následujících letech můžeme očekávat jejich rozmach. Celosvětová pandemie nejenže urychlila tempo digitální transformace průmyslů a společnosti, ale také odhalila nové příležitosti pro rozvoj digitální ekonomiky. Předpokládá se, že do roku 2025 vzroste celková hodnota digitální ekonomiky z dnešních 17 na 23 bilionů amerických dolarů, a bude tak představovat přibližně 25 % globálního HDP. Oživení celosvětového hospodářství tak bude záviset právě na digitální ekonomice, zejména pak na integraci klíčových technologií jako 5G, cloud, AI, IoT a strojové uvažování v rámci škály průmyslových odvětví a s ní spojené generaci nového myšlení, modelů a postupů.

Huawei technologies Czech

Vše bude rychlejší

Po celém světě už je nasazena téměř stovka komerčních 5G sítí, které využívá více než 90 milionů zákazníků. Jsou to právě sítě nové generace, které dramaticky urychlí digitální transformaci a umožní rozvoj gigabitové společnosti, inteligentních měst a domácností i autonomní dopravy.

Stejně jako elektřina před 100 lety budou nyní i ICT technologie pronikat do všech oblastí průmyslu a společnosti. Díky obrovským znalostem a zkušenostem v oblasti komunikačních sítí, cloud computingu, AI a dalších technologií bude společnost Huawei i nadále spolupracovat s průmyslovými partnery na podpoře digitální transformace a inteligentní modernizace napříč všemi odvětvími, aby pomohla digitální ekonomice ke zdravému růstu.