Konec neomezenému úložišti. Google zpřísní pravidla pro zálohování fotek i dat

google

google Zdroj: profimedia.cz

Google nabízí každému uživateli bezplatný 15GB prostor, který může využít pro libovolná data. Díky několika výjimkám ale lidé mohli tento limit snadno překročit a zdarma ukládat mnohem více. To se ale brzy změní. 

Firma nabízí funkci pro neomezenou ukládání fotek a videí v nižší kvalitě oproti originálu. Do cloudového datového stropu nezapočítává ani textové, tabulkové a jiné dokumenty uložené skrz jeho kancelářské aplikace. Obojí se však změní jak pro uživatele bezplatných účtů, tak i u placených Workplace.

Od 1. 6. 2021 se budou již všechny fotky a videa započítávat do 15GB limitu, případně vyššího, pokud si za kapacitu připlácíte. Na data uložená do konce května 2021 se nové pravidlo neaplikuje, nebudou tedy zabírat místo, ani je Google neodstraní. Neomezený prostor i po tomto datu zůstane pouze pro majitele telefonů Pixel.

Pro Google Disk bude rovněž platit, že kancelářské dokumenty nahrané do konce května zůstanou mimo limit, avšak od června již budou ujídat z kapacity. Google explicitně zmiňuje soubory z aplikací Dokumenty, Tabulky, Prezentace, Formuláře, Nákresy a Jamboard. Pixely zde žádnou výjimku nemají.

Celý článek najdete na webu zive.cz >>>