Liftago začalo odpovídat trollům, baví tím sociální sítě

Liftago

Liftago Zdroj: Liftago

Zatímco obvyklým postupem firem při komunikaci na sociálních sítích je ignorování nenávistných komentářů, přepravní společnost Liftago se rozhodla pro opačný přístup. Na podobné příspěvky odpovídá s vtipem a přinejmenším od části sledujících za to sklízí potlesk.

Kritičtí přispěvovatelé na sociálních sítích, mezi kterými se objevují i trollové, obvykle reagují na žlutou a modrou barvu, kterou má firma ve svém logu. Obě barvy Liftago v minulosti používalo. Na konci února v reakci na ruský útok na Ukrajinu firma logo na sociálních sítích pozměnila tak, aby připomínalo ukrajinskou vlajku. Úpravu loga Liftago doprovodilo sloganem Nenechme svět zařadit zpátečku.

A firma se také rozhodla, že podobné komentáře, které se začaly objevovat pod libovolnými příspěvky Liftaga, přestane ignorovat. „Tímto mažu ze svejch prezentací na školení online komunikace větu „Nekrmte trolly!“ a nahrazuju větou „Klidně je nakrmte... a pořádně!“ vysvětlila postoj Liftaga šéfka komunikace firmy Martina Bechyňová na Linkedinu. První dávkou vybraných příspěvků a odpovědí se firma pochlubila před měsícem, nyní ukázala druhou sérii.

„Vy jste ukrajinská firma, nebo jen vlezdoprdelkové,“ ptal se například jeden z uživatelů facebooku. „Ani jedno, Vladimíre! Jsme česká firma a můžete se s námi bezpečně a spolehlivě svézt, kamkoliv potřebujete. S promokódem SLAVAUKRAJINE od nás máte 10 jízd o 50 Kč levněji. Za každé použití kódu pošleme celou částku slevy (tedy 50 Kč z každé jízdy) na podporu lidem z Ukrajiny. Hezký den!,“ zareagovali správci firemního účtu Liftaga.

Liftago v kritických příspěvcích opravuje gramatiku, pokud firmu uživatelé obrazně někam pošlou, Liftago obratem nabízí odvoz do podobně pojmenovaných míst v Česku. Navíc se slevovým kódem.

Do vtipné komunikace se zapojují i další manažeři firmy. Například rozvojový šéf společnosti Jakub Mazal své kolegyni Bechyňové přidělil novou „funkci“ Head of Trolling. „Budu v tom s radostí pokračovat,“ napsala Bechyňová.