Loděnický výrobce vinylových desek investuje do centrálního skladu

Nesmrtelný vinyl. Z výrobních linek firmy GZ Media v posledních letech sjely například alba Beatles, Lady Gaga či Mumford & Sons

Nesmrtelný vinyl. Z výrobních linek firmy GZ Media v posledních letech sjely například alba Beatles, Lady Gaga či Mumford & Sons Zdroj: Anna Vackova, E15

Loděnice, desky
Loděnice, desky
Loděnice, desky
Loděnice, desky
Loděnice, desky
7
Fotogalerie
Stoupající zájem o gramofonové desky, CD a DVD z továrny GZ Media přiměla jednoho z největších světových výrobců těchto nosičů k další významné investici odhadem za nejméně desítky milionů korun. V domovské Loděnici postaví novou logistickou halu. Jedná se o další investici poté, co firma přede dvěma týdny oznámila zahájení výroby v dalším závodě v areálu Jitony v Soběslavi na Táborsku.

GZ Media nyní nedisponuje centrálním skladem papírových výrobků přímo ve výrobních prostorách závodu v Loděnici. „Logistika příjmu, skladování a expedice výrobků je tudíž složitá, neefektivní a neekonomická. Vytvořením centrálního skladu se tento proces výrazně zjednoduší,“ řekl E15 obchodní ředitel GZ Media Michal Němec.

Odpadnou tak zbytečné cesty materiálu z objektů výrobního závodu do skladů mimo areál a následně zpět. „V důsledku toho dojde ke snížení dopravní zátěže v areálu výrobního závodu i v přilehlých komunikacích spojujících výrobní závod s externími sklady,“ dodal.

Galerie: výroba desek v Loděnici

S výstavbou by se mělo začít zkraje příštího roku a centrální sklad by měl být uveden do provozu v červnu. „Na otázku, kolik by měl sklad stát, vám v tuto chvíli nemohu odpovědět kvůli výběrovému řízení na jeho výstavbu,“ uvedl Němec.

GZ Media
V GZ Media (dříve Gramofonové závody Loděnice) se první dlouhohrající deska vyrobila před více než půlstoletím. Pokles zájmu nastal s nástupem kompaktních disků na počátku devadesátých let. V posledních letech ale v západní Evropě opět nastal boom černých vinylových kotoučů. To výrazně pomáhá i firmě GZ Media, která jen loni vyrobila 10,5 milionu desek, tedy o dvě pětiny meziročně více.

U Berouna tiskne desky i Lady Gaga