Majitelé Ringieru, Křetínský a Tkáč, uvažují o dalším investorovi

Daniel Křetínský, EPH

Daniel Křetínský, EPH Zdroj: Foto E15 Robert Zlatohlavek

Společnost Czech News Center, která vlastní Ringier Axel Springer CZ vydávající deníky Blesk a Aha! nebo časopis Reflex, zahájila přeměnu na holding. Zajímavou informací je, že zároveň probíhají diskuze o vstupu menšinového investora z mediální sféry. Konečnými vlastníky mediální skupiny se letos stali podnikatelé Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.

Informace potvrdil člen představenstva Czech News Center Daniel Častvaj. Mediální skupina kolem vydavatelské společnosti Ringier Axel Springer má podle jeho slov získat klasické holdingové uspořádání. Změnil se rovněž název, jenž by mohl zahrnout i případné další mediální přírůstky.

„Název Czech News Center Holding je záměrně volen tak, aby umožňoval zachování i pro případ akvizičního růstu, což ale nutně neznamená, že k takovému růstu musí nutně dojít,“ uvedl Častvaj.

Nová struktura Czech News Center Holding má být dokončena v nejbližších dnech. Jediným akcionářem je podle aktuálního zápisu v obchodním rejstříku společnost Basic Properties.

Možná přijde i minoritní investor

„Platí, že konečnými vlastníky Ringier Axel Springer CZ jsou pánové Křetínský a Tkáč, diskutuje se pouze o menšinovém vstupu dalšího investora z oblasti už zavedených mediálních společností,“ upřesnil Častvaj.

Společnost Czech News Center dokončila převzetí Ringier Axel Springer CZ letos v dubnu, kdy finančním vypořádáním završila transakci dohodnutou loni v prosinci s původním vlastníkem Ringier Axel Springer Media AG.

Transakce zahrnuje také převzetí tiskárny a účast v První novinové společnosti. Nový vlastník Czech News Center původně vystupoval pod firemním názvem Rongosor. Změnu pojmenování na Czech News Center vlastníci plánují i pro samotné vydavatelství a tiskárnu.

Ringier Axel Springer CZ je přední mediální společností v ČR. Vydává deníky Blesk, Aha!, Sport, časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby či Svět motorů.