Metropol TV začne od října vysílat celoplošně

Marek Vítek

Marek Vítek Zdroj: E15 Anna Vackova

Středočeská televize Metropol TV miliardáře Luboše Měkoty se změní v celoplošnou stanici. Od října začne vysílat na území celé České republiky v digitální síti 3, již vlastní České Radiokomunikaci (ČRa). Potvrdil to ředitel ČRa Kamil Levinský. Je to v krátké době již druhý kanál, který začne na „trojce“ vysílat celoplošně.

V červnu k témuž kroku přistoupila hudební televize Óčko, která patří vydavatelské skupině Mafra. V multiplexu 3 vysílá ještě Prima love nebo regionální stanice TV Zak, Genus nebo Jihočeská televize. V září by se měla připojit také východočeská televize V1.

Prodej reklamy Metropol TV i po změně pokrytí obstará společnost Atmedia. Obchodní politika bude známa na konci léta

„Po říjnu budou v síti 3 ještě dvě volné celoplošné pozice,“ uvedl Jiří Vykydal, manažer ČRa pro strategické projekty.
Prodej reklamy Metropol TV bude mít i po změně pokrytí na starost společnost Atmedia. „Ladíme poslední detaily smlouvy o spolupráci pro celoplošné vysílání. V současné době obchodní týmy pracují na přípravě obchodní politiky, kterou budeme prezentovat mediálním agenturám a zadavatelům na konci léta,“ uvedl ředitel Atmedia Petr Majerik.

Získání celoplošné Metropol TV je další bod Radiokomunikací v souboji s Digital Broadcasting, kterou vlastní Radim Pařízek a Vladimír Železný. Ta provozuje nedávno spuštěnou síť 4. Trojka v poslední době kromě Metropol TV a V1 získala Óčko a Jihočeskou televizi, ve čtvrté síti se zase objevila televize pro rodiny s dětmi Pohoda.