Miliardář Komárek získal dalšího vývojáře webu. Jeho Aricoma koupila Internet Projekt

Karel Komárek

Karel Komárek Zdroj: KKCG

Karel Komárek
Karel Komárek
Ilustrační foto
Ilustrační foto
5
Fotogalerie

Největší česká informačně technologická skupina Aricoma z portfolia miliardáře Karla Komárka koupila prostřednictvím své dceřiné společnosti Autocont digitální agenturu Internet Projekt. Výši akvizice, která má posílit pozici Autocontu v oblasti vývoje webových portálů a aplikací, strany neuvedly. Nákup však podle zdroje deníku E15 vyšel na vyšší desítky milionů korun.

Dosavadní většinový vlastník firmy Internet Projekt Štěpán Binko ve firmě zůstává. Navíc se stal jedním z klíčových manažerů pro digitální byznys nejen Autocontu, ale i celé skupiny Aricoma.

„Důvodů, proč zůstávám v Internet Projektu, je celá řada, například kontinuita vztahů s klienty. Nově se budu věnovat rozvoji projektů z celé zastřešující skupiny, ať už jako manažer, nebo jen jako konzultant,“ uvedl Binko s tím, že jeho společník Richard Koza firmu opustil. Binko ve firmě podle obchodního rejstříku držel zhruba 84 procent a Koza zbytek.

Podobných akvizic bude podle analytika BH Securities Štěpána Křečka přibývat. „IT sektor patří mezi nejdynamičtější a také v budoucnu bude mít vysoký růstový potenciál. Proto je v hledáčku čím dál větší části investičních skupin, které do IT sektoru přelévají obrovské finanční prostředky,“ uvádí Křeček.

Internet Projekt zůstane samostatnou firmou začleněnou do jedné z divizí Autocontu. Jeho další rozvoj má zajistit především široké know-how nového majitele.

„Jedním z nových cílů je vyvinout standardizované a integrované řešení pro firmy i zákazníky a internetové obchody na modernější platformě,“ sdělila mluvčí Aricomy Dana Dvořáková.

Internet Projekt, mezi jehož zákazníky patří Innogy, Linet nebo ministerstvo financí, je digitální agentura nabízející kompletní portfolio služeb v oblasti vývoje webových portálů, aplikací, e-shopů či intranetů a extranetů. V roce 2018 utržila 46,5 milionu korun, přičemž hrubý provozní zisk činil 10,8 milionu korun.

Podívejte se na přehled českých miliardářů ≫ ZDE