Nej.cz spolknul čtyři firmy. Poskytovatel internetu má čtvrt milionu zákazníků

Nej.cz má vlastní optickou páteř o délce 2500 km.

Nej.cz má vlastní optickou páteř o délce 2500 km. Zdroj: Profimedia

Poskytovatel internetu Nej.cz spadající pod finanční skupinu Kaprain během července provedl fúzi se čtyřmi dalšími společnostmi. Vyplývá to z obchodního rejstříku. Firma definitivně převzala Smart Comp, pod níž spadá Netbox a televize Kuki.

Vedle ní pak spolkla ještě A1net, který poskytuje bezdrátový internet v okolí Kuřimi, MCNet s vlastní optikou a bezdrátem působící na Frýdecko-Místecku a NJNet s optikou v Novém Jičíně.

Nej.cz má díky akvizicím již necelých 250 tisíc zákazníků a sítě provozuje v dosahu asi půl milionu domácností. Má vlastní optickou páteř o délce 2500 km. V minulosti již nakoupila přes deset regionálních poskytovatelů internetu. Mezi nimi i CentroNet, čímž na sebe společnost na sebe vzala i závazek vybudovat bezdrátovou síť v licencovaném pásmu 3,5 GHz. Vedle toho nabízí kabelovou i internetovou televizi a působí také jako virtuální mobilní operátor hostující v síti T-Mobilu.

Největším poskytovatelem internetu v Česku je O2 s přibližně 900 tisíci aktivními přípojkami pevného internetu. Dvojkou je Vodafone/UPC s 500 tisíci a trojkou T-Mobile se 400 tisíci přípojkami.

Článek vyšel na webu Connect.cz.