Nový fond chce investovat do technologií. Cíl: vybrat na nákupy přes miliardu

„Technologie a inovace budou klíčovým hybatelem změn nového paradigmatu,” říká zakladatel fondu Jan Svoboda.

„Technologie a inovace budou klíčovým hybatelem změn nového paradigmatu,” říká zakladatel fondu Jan Svoboda. Zdroj: Prime Fund

Prime Fund není uzavřený, proto neexistuje přesně stanovená cílová částka, ambicí však je vybrat okolo miliardy korun.
2
Fotogalerie

Zájemci o investice do technologií získávají novou možnost, Prime Fund. Ten založil Jan Svoboda s partnery. Svoboda dříve působil jako marketingový ředitel televize Prima a také obchodní ředitel České televize.

Fond vyhledává společnosti kolem technologií, internetu věcí (IoT), cloudových a e-commerce řešení, ale také kryptoměn či blockchainu. Projektům nabízí kromě financí i pomoc s růstem a expanzí.

„Svět kolem nás se velmi dynamicky mění, a to takovou rychlostí, že tradiční obory a přístupy nebudou bez velkých změn v přístupu a myšlení dále úspěšně fungovat a mohou i úplně zaniknout,“ říká zakladatel fondu Jan Svoboda.

Partneři jsou nyní v procesu vkládání svých dřívějších investic v technologických společnostech do nového fondu. Jedná se například o podíly ve společnostech Foxdeli, Balíkonoš, Scaut, Laudatio a několika dalších.

Prime Fund není uzavřený, proto neexistuje přesně stanovená cílová částka, ambicí však je vybrat okolo miliardy korun. „Nyní jednáme s řadou soukromých investorů, ale navázali jsme první kontakty také s investory institucionálními,“ poznamenává Svoboda. 

Už v letošním roce plánuje fond investovat v přepočtu stovky milionů korun. „Již dnes se díváme na řadu zajímavých investičních příležitostí, které mají hodnotu vyšších stovek milionů korun,“ dodává.