ODS ovládla sekretariát Rady ČT

Česká televize

Česká televize Zdroj: ctk

ČSSD, TOP 09 nebo Věci veřejné by měly zbystřit. ODS získala vliv na administrativu Rady České televize. Na místo tajemnice rady v těchto dnech nastoupila regionální politička ODS Michaela Pantoflíčková.

Ta v roce 2010 kandidovala za občanské demokraty v komunálních volbách v Králově Dvoře ve středních Čechách. Na stejné kandidátce se nacházela i členka rady Dana Makrlíková (nyní Eklová). Podle vedení královodvorské ODS je Pantoflíčková stále členkou strany. Její vyjádření se nepodařilo získat.

Místo tajemnice rady může být pro politickou stranu zajímavé. Podle jednacího řádu zajišťuje sekretariát rady, v jehož čele tajemnice stojí, administrativní činnost rady a její dozorčí komise, má přehled, kdo a o čem s kým jedná, a připravuje podklady pro radní a členy komise. Předseda rady Milan Uhde v nové tajemnici problém nevidí. „Na rozdíl od radních není zaměstnankyním České televize, pracujícím pro radu, zapovězena politická aktivita,“ reagoval Uhde.

Naopak ČSSD se to příliš nelíbí. „Kolegové z ODS by měli být citlivější, je to otázka politického vkusu,“ uvedl poslanec za ČSSD Vítězslav Jandák.