Řízení celé firmy přes jednu platformu? Ano, jde to

Zdroj: Adobe Stock

David Štěpán a Martin Prášek ze SIMPLEBEEZ popisují, co je přivedlo k podnikání a proč si vybrali americký OneStream Software za svého partnera. „S tímto řešením můžeme oslovit největší firmy jak u nás, tak v CEE“.

Efektivně plánovat, řídit, analyzovat a koordinovat komplexní společnost, je pro CFO a jeho tým nesmírně složitý úkol. V krizových časech musí jít ještě o krok dál. Proč? Protože není další tým ve firmě, který chápe, jak provozní aktivity ovlivňují P&L, rozvahu, a hlavně cash flow. Proto finanční týmy vyžadují aplikace, které jsou navrženy tak, aby zvyšovaly výkonnost a spojily finance s byznysem. To vyžaduje agilní škálovatelné řešení pro modelaci klíčových byznys faktorů a různých analytických scénářů. Platforma, která pomáhá spojit finanční a provozní data a poznatky do jednoho prostředí pro společné rozhodování.

Největším problémem je totiž mnohdy čas nutný pro rekonciliaci dat a nesoulad, nebo rovnou „gap“, mezi financemi, byznysem a IT, kdy každý bohužel vyhodnocuje a posuzuje aktivity firmy svým pohledem a na základě „svých dat“.

Tento „gap“ my v SIMPLEBEEZ překlenujeme.

SIMPLEBEEZ

„Propojit synergicky finance, byznys a IT, to byl hlavní motiv našeho vstupu na trh. Pro zajištění této transformace se zaměřujeme na 3 pilíře: lidi, procesy a technologii. Filozofie OneStream Software je stejná. Proto je OneStream Software našim technologickým partnerem“, říká David.

V čem se OneStream odlišuje?

Představte si platformu, která na cloudu či na serveru sedí nad vašimi aplikacemi, bere si z nich průběžně data a zajišťuje jejich konzistenci a integritu. A v tomto jednotném prostředí uživatelé mají za jeden licenční poplatek přístup dle potřeb až k 50 aplikacím, které řeší konkrétní potřeby jako je např. konsolidace, finanční plánování, plánování HR, rekonciliace účtů, párování transakcí ve skupině, řízení závěrky účetních knih či daňové agendy, plánování cash-flow a investic, dashboardy a další.  OneStream Software

Odpadá fragmentace IT a váš tým řídí byznys v jednom prostředí. Vaši lidé tak vše v jednotné platformě konsolidují, plánují, dynamicky modelují krátkodobé scénáře s prvky AI, analyzují napříč firmou a mají zajištěnou integritu dat, rozdělení rolí a odpovědností, bezpečnost a auditní historii. Aby byli ještě efektivnější, OneStream řeší často opomíjený procesní aspekt. Má integrované work-flow, takže můžou zadávat úkoly a monitorovat plnění vč. komentářů apod. Třešničkou na dortu je vizualizace dat, grafy, dril-down na doklady, reporting či skvělá integrace s MS Office.

OneStream nabízí to, o čem jsme sami jako finanční ředitelé snili. Efektivní a intuitivní řešení, v rukou byznysu a ne IT. Jsme nadšeni, že toto můžeme nabídnout našim klientům a pomoci jim dosáhnout jejich cílů.