Samsung se pokusí zrušit zákaz prodeje tabletů Galaxy v EU

samsung

samsung

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics se pokusí u německého soudu zrušit zákaz prodeje svých tabletů Galaxy Tab ve většině Evropské unie, který prosadil americký konkurent Apple. Soud vyslechne argumenty Samsungu 25. srpna, rozhodnutí pak zřejmě padne během několika týdnů. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Německý soud rozhodl o dočasném zákazu prodeje tabletů Galaxy v EU s výjimkou Nizozemska tento týden. Apple tím zaznamenal druhé velké vítězství v globálním sporu, který vede se Samsungem o patenty na tablety.

Právní bitva mezi technologickými koncerny se rozrůstá od dubna, kdy Apple zažaloval Samsung u federálního soudu v americké Kalifornii a poté v dalších zemích světa. Apple tvrdí, že Samsung ve svých mobilech a tabletech Galaxy „otrocky“ kopíruje jeho produkty. Samsung reagoval vlastními patentovými žalobami.

V Česku a na Slovensku Samsung pozastavil dodávky tabletů Galaxy Tab do skladů svých distributorů a mobilních operátorů. „Samotný prodej koncovým zákazníkům zatím nezačal a je dočasně zastaven,“ sdělil tento týden ČTK mluvčí firmy Marek Pšeničný.