Sex manželských párů? Jen výjimečně. Ložnice ovládnou roboti s umělou inteligencí

..

.. Zdroj: iStock.com

Deprese neznamená špatná nálada. Pokud se její příznaky nelepší, je nutné začít se léčit.
Útočník si užije panoramatický pohled z prosklené ložnice
Nemůžete spát? Zkuste třeba vzpomínat na krásná místa, kde jste šťastná.
...
5
Fotogalerie

Sex manželských párů jen při zvláštních příležitostech, sexuální roboti s umělou inteligencí na scénu. Respektive do postele. I to je jeden ze závěrů Mezinárodní robotické konference.

Experti předpokládají, že moderní roboti se v příštích pětadvaceti letech stanou běžnou součástí sexuálních životů. K jejich užívání má docházet častěji než ke styku se skutečným partnerem.

Cena těchto robotů „pomocníků“ dnes přesahuje hranici dvou set tisíc korun, v budoucnu by se však měli stát cenově dostupnější.

Dnešní roboti umí číst konkrétní emoce svého uživatele díky přesné analýze jeho výrazů a hlasu. Nové roboty budou výrobci navrhovat tak, aby se byli schopni učit sexuální preference svých lidských partnerů, a neustále tak zlepšovali svůj výkon.

„K používání sexuálních robotů dojde během následující dekády. Není ale jasné, jestli se stanou sociální normou. Průzkumy ukazují, že na jejich užívání je připraveno 10 % lidí,“ řekl Noel Sharkey, bývalý poradce OSN.

„Jsme natolik zaměstnáni vlastními životy, že myšlenka provozování sexu s roboty je vlastně přirozeným procesem v evolučním vývoji. Myslím si, že roboti promění naše skutečné vztahy na hodnotnější a více vzrušující,“ prohlásil Trudy Barber, průkopník v oblasti vlivu technologií na sexuální život. „Otázka nezní ,kdy to bude akceptovatelné´, ale ,kdy se integrujeme´,“ dodal.

Odborníci na umělou inteligenci se ale obávají toho, že by mohlo mnoho mladých lidí mít svůj první pohlavní styk právě s roboty, a vyrůstat tak s nerealistickou koncepcí pohlavního styku.

„Umělé společníky“ naopak stále častěji využívají starší lidé, a to zejména v asijských zemích, informoval The Telegraph.